Officieel: Peugeot 508 Facelift

Peugeot 508 Facelift 2014De Peugeot 508 onderging enkele cosmetische en technische ingrepen.

Alle varianten van de Peugeot 508 (Berline, SW en RXH) krijgen een nieuwe voor- en achterkant. Best opvallend aan de voorbumper is het leeuwenlogo dat voor de eerste keer verwerkt wordt in de grill. Peugeot gaat dus mee in de designtrend van o.a. Mercedes, Volvo, etc… De lichten kregen ook een opknapbeurt en zijn vanaf heden uitgerust met LED’s.

Het interieur van de vernieuwde 508 is zeer gelijkend op dat van de recent gelanceerde Peugeot 308 hatch. Dit betekent dat er een hele hoop knopjes verdwenen zijn van het instrumentencluster en dat deze mogelijkheden verwerkt zitten in de 7″-touchscreen. Peugeot wil op deze manier de strijd aangaan met de immense hoeveelheid aan (onduidelijke en soms overbodige) knoppen waar veel chauffeurs vaak het overzicht in verliezen.

Peugeot heeft ook enkele primeurs in de optielijst geplaatst. Zo kan je met de 508 voor de eerste keer kiezen voor een achteruitrijcamera of dode hoek spiegelsensoren. De Franse fabrikant belooft ook een hogere standaard van afwerking.

Het motorgamma werd ook vernieuwd en uitgebreid. Allereerst is er de nieuwe 1.6-liter turbo benzinemotor goed voor 165 pk en conform EURO 6 normen. Dit betekent dat hij zuiniger en krachtiger is dan de 156 pk benzinemotor die uit het aanbod verdwijnt. Voor wie liever dieselt is er de verfrissende Blue HDi 2.0 liter. Deze is beschikbaar in twee verschillende varianten: de ene is goed voor 148 pk, de andere voor 178 pk. De berline en RXH kunnen nog altijd geleverd worden met een hybride dieselkrachtbron.

Wie de 508 met eigen ogen wil zien, zal moeten wachten tot in augustus. Dan wordt hij op het Autosalon van Moskou voor de eerste keer voor het publiek voorgesteld. (Via: Autocar)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...