Spyshots: Hyundai Veloster facelift

Spyshots: Hyundai Veloster faceliftDe eigenzinnige Hyundai Veloster is al sinds 2011 onder ons, hoog tijd dus voor een deugddoende facelift.

De Hyundai Veloster staat voornamelijk bekend om zijn minder conventioneel voorkomen, met een agressieve grille vooraan, een asymmetrische deurlay-out en een opmerkelijke achterzijde. Voor de nieuwe generatie blijven deze uiteraard allemaal aanwezig, toch worden alle lijntjes terug wat strakker getrokken en krijgen we nieuwe lichtblokken met nieuwere LED technologie. Binnenin krijgt alles ook een update om zo te kunnen voldoen aan de noden anno 2014 en dat ook een stevige uitdaging zijn gezien het feit dat de Veloster een universeel wereldmodel is. Zo moeten zowel de gemiddelde Amerikaan, Aziaat of Europeaan zich voldoende thuisvoelen in deze unieke wagen. Met nog een stevige portie camouflagetape op de onderstaande testmodellen moeten we de gefacelite Veloster niet te snel verwachten, ergens medio 2015 moet het wel gaan gebeuren.

Motorisch verwachten we geen wereldschokkende vernieuwingen, de 1.6-liter benzinemotor zal de enige variant in het gamma blijven. Misschien komen er wel wat extra paarden bij de huidige 140 pk, de automatische DCT versnellingsbak krijgt ongetwijfeld ook een software upgrade. De sportievere Veloster Turbo ondergaat uiteraard ook deze facelift, gezien de luide roep om meer vermogen verwachten we dat de Zuid-Koreanen hier gehoor aan zullen geven en de kaap van 200 pk zullen overschrijden. Het rijgedrag wordt ook heel wat scherper dankzij de inspanningen van de Europese testdivisie, met de Nürburgring in je achtertuin kan je niet anders dan op sportief vlak te gaan bevestigen.

Lees hier onze rijtest met de huidige Hyundai Veloster en Veloster Turbo!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...