Teaser: nieuwe Mercedes CLS-Klasse komt eraan

Teaser: nieuwe Mercedes CLS-Klasse komt eraanDe vernieuwde Mercedes CLS en CLS Shooting Brake staan vol ongeduld te wachten om onthuld te worden! 

Mercedes deed een gouden zet in 2004 met de lancering van de CLS-Klasse, hoewel het op het eerste zicht onlogisch lijkt om van een Coupé terug een vierdeursvariant te maken. Toch was het een commercieel succes en moest de concurrentie overhaast aan de bak om een gepaste evenknie te ontwikkelen. In 2010 zagen we op het Autosalon van Parijs een gloednieuwe CLS, enkele jaren later kreeg die het gezelschap van de knappe CLS Shooting Brake variant.

Ondertussen is er heel wat bewogen in autoland op gebied van technologie, efficiëntie en motorontwikkeling, daarom mogen we binnenkort ook een nieuwe generatie verwachten. Het Autosalon van Parijs heeft in september wederom de beste kaarten, al durven de Duitsers wel eens uit te pakken met een internationale verassing van formaat tijdens het Festival of Speed te Goodwood eind juni.

Voor de visuele wijzigingen hebben we al een reeks spyshots die ons wat wijzer kunnen maken, gezien de nieuwe designrichting van de S-Klasse en C-Klasse mogen we een soortgelijke makeover verwachten. Voor het interieur verwachten we ook aantal interessante nieuwigheden, al kijken we minder uit naar het zwevende navigatie/multimediadisplay. Motorisch zal alles ook zuiniger, efficiënter en meer ecologisch worden. Al hoeven de die hards niet te wanhopen, ook de CLS63 AMG varianten blijven trouw op post!

Technologisch neemt de nieuwe Mercedes CLS-Klasse een hoop gadgets over van de S-Klasse, Stuttgart gaf ook al toe dat men koos voor een LED Multibeam verlichtingssysteem. Elke lichtunit heeft 24 onafhankelijk bestuurbare LED’s die honderd keer per seconde zichzelf kunnen aanpassen aan de situatie. Op deze manier kan de Benz inspelen op tegenliggers, bochtenverlichting, navigatiedata, …

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...