Officieel: Bentley Continental GT3-R

Officieel: Bentley Continental GT3-RNa de vele geruchten verlost Bentley ons met de onthulling van de gelimiteerde Continental GT3-R!

De Bentley Continental GT reeks heeft met deze GT3-R er een nieuwe topmotorisatie bij, al had je al keuze genoeg uit een V8 S of W12 Speed variant. Slechts 300 exemplaren zullen gebouwd worden van deze straatlegale racer, allen komen ze met een Glacier White koetswerkkleur en groene accenten terwijl we ook koolstofvezel terugvinden voor de bumpers, vaste spoiler en lampenkappen. Pirelli voorzag speciale 21″ velgen, voor het uitlaatsysteem werd geopteerd voor een titanium exemplaar en de achterbank werd verwijderd, allemaal tezamen goed voor een gewichtsbesparing van 100 kg.

Naast een stevig dieet krijgt de Bentley Continental GT3-R ook een vermogenskuur van 52 pk en 20 Nm tot een stevige 580 pk en 700 Newtonmeters. Het vermogen wordt richting vier wielen gestuurd dankzij een geoptimaliseerde ZF automaat met 8 verzetten. Hierdoor kan je in 3,8 seconden het eerste honderdtal aantikken. De topsnelheid werd wel wat naar beneden gehaald tot 273 km/u wegens de kortere verzetten, want deze Bentley wil zich voornamelijk bewijzen op het circuit.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...