Tesla schrapt patenten

Tesla_Elon_muskTesla wil graag een groei zien van de elektrische wagenmarkt en stelt zijn patenten open om dat te bereiken.Je moet het hem nageven: weinig bedrijven zouden het gevaar op extra concurrentie negeren om hun idealen te bereiken. Tesla neemt de onlogische stap om hun technologie-patenten te schrappen. Hierdoor kunnen andere autobouwers de know-how gebruiken zonder rechtszaken te riskeren.

De CEO van Tesla, Elon Musk, verklaart hun keuze: “Tesla Motors werd opgericht om de komst van duurzaam vervoer te versnellen. Als we de weg vrijmaken voor de creatie van boeiende elektrische wagens, maar dan landmijnen van intellectuele eigendommen achterlaten om de concurrentie af te remmen, handelen we tegenstrijdig met ons initieel doel. Tesla zal geen rechtszaken spannen tegen bedrijven die onze technologie willen gebruiken.”

Musk is gekend voor zijn idealen over een groene wereld en ziet zijn bedrijf als een katalysator voor verandering. Op deze manier wil hij dat proces versnellen. Nu is het enkel afwachten of zijn inspanning loont en of bedrijven de beschikbare technologie zullen gebruiken.

Tesla Motors - Model S - Belgie

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...