Nissan haalt 300 km/h op batterijen

Header Nissan zeod rcDe Nissan ZEOD (Zero Emission On Demand) RC verbrak op Le Mans de volle 300 km/h en haalt daarmee een record.Op de wereldbefaamde ‘Mulsanne straight’ van het Circuit de la Sarthe werd door het hybride monster van Nissan het record gebroken van ‘snelste elektrisch voertuig met een verbluffende snelheid van  300 km/h. De ZEOD laat de gebruiker toe om zelf te kiezen welke krachtbron hij aanspreekt: Ofwel twee elektrische motoren die elk 110 kW leveren, ofwel de 400 pk van de 1.5 liter driecilinder turbomotor.

De ZEOD werd door Nissan al eerder aangekondigd als een racemodel dat alle verwachtingen zou overstijgen. Het bedrijf stelde zichzelf enkele doelstellingen en beloofde bij de voorstelling van de ZEOD dat het de kaap van 300 km/h zou overschrijden. Een belofte die maar net standhoudt, al is ze desalniettemin verbluffend. Of de hybride ooit het record van snelste elektrische voertuig ter land (333,271 km/h) zal verbreken wordt nog afwachten, maar volgens de ingenieurs bij Nissan is dit één van de vooropgestelde doelstellingen.

Nog een kleine opmerking: Motoyama haalde dit record bij de eerste run die de ZEOD reed op Le Mans. Het laatste van deze bolide hebben we nog niet gezien, deze middag om 15:00 gaat immers de legendarische 24-uren race van start!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...