Mercedes AMG GT krijgt 510 pk uit 4.0-liter V8

Mercedes AMG GT krijgt 510 pk uit 4.0-liter V8
Mercedes bevestigt officieel de specificaties van het kloppende hart in de nieuwe AMG GT.

De geruchten van eerder deze week worden nu ook (deels) officieel bevestigd door de jongens uit Affalterbach: de Mercedes-Benz AMG GT krijgt een 4.0-liter V8 onder de motorkap. Het kloppende turbohart zal een vermogen leveren van maar liefst 510 pk bij 6.250 toeren per minuut en een voor AMG typisch monsterlijk koppel van 650 Nm.

Lichtgewicht is zoals we reeds zeiden kern en die visie wordt doorgetrokken naar het M178 motorblok. Dankzij het gebruik van lichtgewicht zuigers en nokkenassen legt de krachtbron amper 209 kilogram in de weegschaal. De cilinderkoppen bevatten verder zirkonium voor een optimale thermische geleidbaarheid, de wanden van de zuigers kregen een nano-slide coating mee om wrijving te minimaliseren en het gebruik van een dry sump smering mogelijk te maken.

Mercedes zal dezelfde motor gebruiken in de nieuwe C63 AMG, maar we zullen hem toch voor het eerst zien in de fabuleuze AMG GT die deze herfst onthuld wordt en vervolgens in maart 2015 gelanceerd zal worden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...