Spyshots: Porsche 991 GTS [Coupe/Cabrio/Targa]

Spyshots: Porsche 911 GTS [Coupe/Cabrio/Targa]In Zuffenhausen zitten ze niet stil, binnenkort mogen we de nieuwe Carrera GTS verwachten van zowel de 991 Coupé, Cabriolet als de Targa variant!

Momenteel kan je terecht bij Porsche voor een normale Carrera, een extra krachtige S variant en een modellenreeks waarbij de vier wielen worden aangestuurd, zonnekloppers kunnen hun ding vinden bij de Cabriolet of de Targa. Hoger in de pikorde vinden we de Turbo – en derivaten – en de sportieve GT3, later komt hier ongetwijfeld nog een GT2 bij. Nu zijn er ook heel wat liefhebbers van wat meer sportiviteit voor hun Carrera die hun ding nog niet vonden, voor hen komt er binnenkort een Carrera GTS uit!

Na de Panamera GTS, Cayenne GTS en Cayman/Boxster GTS krijgt nu ook de oerporsche terug deze variant, per direct beschikbaar als Coupé, Cabriolet en Targa. Visueel krijgen we voornamelijk een bredere achterkant wat de wegligging moet verbeteren, een licht gewijzigde bumperset en een dubbele uitlaat die centraal werd gepositioneerd.

Aldus de geruchten zouden de 991 GTS’en enkel met een handgeschakelde versnellingsbak komen, al wachten we liever op officiële berichtgeving alvorens we dromen doorprikken. Ook qua aandrijving zijn er heel wat insiders die denken dat enkel de achterwielen de kracht te verwerken zou krijgen. Motorisch weten we gelukkig wel al dat de trouwe 3.8-liter flat six trouw op post blijft, gezien zijn positionering tussen de Carrera S en Turbo zal het uiteindelijke vermogen uitkomen op ongeveer 430 pk.

Porsche kan de nieuwe 991 GTS modellen in de nabije toekomst voorstellen op het Autosalon van Parijs (september), Los Angeles (november) of Detroit (januari), het is ook niet uitgesloten dat de langverwachte facelift gelijktijdig zijn intrede zal maken. Prijsmatig kan je terug de gouden middenweg nemen tussen eerdergenoemde modellen, al bepaalt je eigen smaak en wensen nog steeds het uiteindelijke prijskaartje.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...