UPDATE: Lotus lanceert Exige LF1

Lotus exige LF1_1 headerLotus onthult deze speciale editie ter ere van hun rijke geschiedenis in de formule 1.De Exige LF1 zal geproduceert worden in beperkte oplage. Elke wagen wordt een uniek stuk, opgedragen aan één van de 81 Grand Prix overwinningen in de F1. De eerste was de overwinning in Monaco in 1960 en de laatste in 2013 (De overwinning van Raikkonen). Er zullen evenveel wagens uit de fabriek rollen als er overwinning zijn geweest.

Gebaseerd op de Lotus Exige S zal de LF1 verschijnen in de welbekende kleuren van het formule 1 team: zwart en goud, afgewerkt met rode accenten. Wat meteen in het oog springt zijn de zeer opvallende goudkleurige lichtmetalen velgen. Vooraan meten deze een mooie 17 inch en achteraan een nog mooiere 18 inch.

Zoals verwacht wordt niet alleen het uiterlijk onder handen genomen, ook de motor en bijgevolg de prestaties krijgen een interessante update. Elke pièce unique wordt uitgerust met het Exige Race Pack met het Dynamic Performance Management System. Om alle kracht van het supercharged 3.5-liter V6 motorblok te kunnen loslaten op de weg krijgt de LF1 twee paar Pirelli P-Zero Trofeo banden. De spurt van 0 naar 100 km/h neemt een goede 4 seconden in beslag, de topsnelheid ligt vast op een mooie 270 km/h. Wil je naast al dat geweld ook graag comfortabel zitten? Dan kan je het Convenience pakket bijbestellen. Dit optiepakket geeft je net dat beetje extra luxe in de vorm van zetelverwarming en achteruitrijsensoren.

Voor de waarschijnlijk niet zo kleine prijs wordt je niet alleen trotse eigenaar van de Exige LF1, je krijgt er ook een lidkaart bij van de Exige LF1 Members. Dit is een exclusieve club waarmee je onder andere toegang krijgt tot een ‘achter de schermen’ rondeleiding, een USB-stick en een replica van de racehelm van Roman Grosjean (schaal 1:2).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...