Porsche eert Le Mans met unieke Carrera S

Porsche eert Le Mans met unieke Carrera SPorsche doet weer mee aan de legendarische Le Mans uithoudingsrace en viert dat met een nieuwe special edition van de 991 Carrera S!

Na zestien jaar afwezigheid op de unieke racetrack van Sarthe in Noordwest Frankrijk maakt Porsche het direct goed. Kosten noch moeite werden er gespaard tijdens de ontwikkeling van de viercilinder, ook werd er een stevige duit geïnvesteerd in een knappe mediacampagne op diverse vlakken. Als koning van de Special Editions kon een leuke Le Mans variant uiteraard niet uitblijven, als donor werd wederom gekozen voor de 400 pk sterke Carrera S.

Er zullen slechts 80 exemplaren gebouwd worden die enkel in het wit of zwart beschikbaar zullen zijn, de hippe Martini Racing Design stripes zitten er gelukkig altijd op. Achteraan krijg je een stevige spoiler dankzij het Aerokit Cup Pack en ook de voorbumper komt daardoor iets scherper voor de dag. Binnenin krijg je ook diverse badges en blauw/rood/witte verwijzingen naar het roemrijke verleden van de Duitsers met ondermeer de 917 en de 935 “Moby Dick”. De basisuitrusting werd bovendien serieus aangedikt met enkele leuke opties, motorisch werd de flat-six niet extra verwend. Je hebt dus nog steeds 4,1 seconden om vanuit stilstand 100 km/u te bereiken met de PDK sportautomaat, het verbruik blijft – op papier – ook zeer beschaafd met 8,7 liter benzine per 100 km.

Met de start van het Le Mans raceweekend zullen de orderboeken per direct opengaan in enkele Europese landen, België zit daar op het eerste zicht jammer genoeg niet bij. Mocht je écht fan zijn van de Porsche Le Mans geschiedenis of het Martini Racing Design, probeer dan eens contacten te leggen in Nederland, Italië, Spanje, Polen, Oekraïne, Tsjechië, Cyprus, Finland of Groot-Brittannië. Later dit jaar krijgen ook China, Japan en Latijns Amerika de kans om deze gelimiteerde Porsche 991 Carrera S te bestellen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...