Officieel: MINI Cooper SD & One First

Officieel: MINI Cooper SD & One FirstGoed nieuws voor de dieselliefhebbers: MINI schenkt de nieuwe Cooper een instapper én 170 pk in de SD-variant!

Kleine scheurijzers zoals dit Britse icoon zou je eigenlijk verplicht moeten rijden met een benzinemotor om zo de speelse eigenheid nog beter te benadrukken, maar niemand betaalt graag teveel brandstof. Daarom zijn er ook zuinige diesels in het gamma, de nieuwe One First blinkt zelfs uit met zijn uitmuntende verbruikscijfers. Aan de andere kant van het dieselspectrum verwelkomen we vanaf heden ook opnieuw de sportieve SD variant en na de kennismaking in diverse uitvoeringen van de vorige generatie MINI’s kunnen we enkel maar beamen dat diesel en sportiviteit hier perfect kunnen samengaan. De nieuwe MINI Cooper SD kan je binnenkort bestellen voor een richtprijs van ongeveer €25.000, de eerste leveringen zullen kort na de zomer plaatsvinden.

De tweeliter TwinPower Turbo is verantwoordelijk voor de vonken en vuur, cijfermatig spreken we dan over 170 pk en 360 Nm koppel waarmee hij per direct de titel van “de krachtigste MINI met een dieselmotor alle tijden” opgespeld krijgt. In vergelijking met het uitgaande model krijgen we een vermogenstoename van 35 pk en 55 Nm! De traditionele stoplichtsprint lukt in 7,2 seconden met de handmatige versnellingsbak, de optionele automaat doet er nog een fractie van een seconde bij. Opmerkelijk genoeg krijgt MINI het voor elkaar om power met efficiency te combineren, zo bedraagt de CO2 uitstoot slechts 110 g/km en blijft het theoretische verbruik beperkt tot 4,1 liter per 100 km/u.

De MINI One First doet op alle vlakken met wat minder, (prijs)verschil moet er nu eenmaal zijn. Met 75 pk en 100 Nm uit een turbogeblazen driecilinder zou je in minder dan 13 seconden in staat zijn om vanuit stilstand tot 100 km/u te accelereren. Per honderd kilometer heb je ook nood aan 5 liter diesel, de CO2 uitstoot ligt hier tussen 117 en 122 g/km afhankelijk van de bandenkeuze.

Met de toevoeging van deze 2 brandstof-der-duivels kan je kiezen uit 7 verschillende mogelijkheden voor je compacte stadswagen, 4 daarvan rijden op benzine. Met nu ongeveer alle betekenisvolle motoren ter beschikking kunnen we uitkijken naar de diverse modelvarianten, de recente lancering van de nieuwe vijfdeurs MINI is alvast een eerste toevoeging op het gamma. Later volgen er nog enkele crossovers’s, cabrio’s en als top of the bill de sportieve John Cooper Works varianten!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: MINI Cooper SD & One First"

  1. TDB 10-06-2014 om 20:54

    Wat een inefficiënt turboblok in die One First… BMW die afwijkt van haar heilige 500cc per cilinder, waar gaat dat weer naartoe!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...