Officieel: nieuwe MINI 5-deurs

MINI vijfdeurs
Al had MINI al de vijfdeurs Countryman, dit is de eerste echte vijfdeurs MINI.

We hadden het verwacht en MINI brengt de verwachtingen waar: de vijfdeurs MINI is een feit. En al vonden we de nieuwe MINI algemeen al geen kleintje meer, de vijfdeurs werd nog groter: 161 mm om precies te zijn, waarvan 72 mm de wielbasis versterkte. De Cooper S overstijgt in lengte zelfs de gevoelige grens van 4 meter, de breedte bleef dezelfde en in hoogte nam de MINI 11 mm toe. Er komt dus wel meer voet- en beenruimte voor de (drie) achterste passagiers, 15 mm extra hoofdruimte en plaats voor 67 liter extra bagage. In de koffer van de vijfdeurs MINI is zo plaats voor 278 liter.

De extra groeispurt laat het de esthetische impact van de MINI niet onberoerd, maar vanzelfsprekend bewaart hij wel het typische zeshoekige radiatorrooster, de ronde koplampen en achterlichten met chroomrand. Ook bij de MINI vijfdeurs zijn dak en buitenspiegels te personaliseren met een contrasterend kleurtje.

De marktlancering van de vijfdeurs MINI gebeurt met vier motorversies: naast de MINI Cooper en MINI Cooper D met hun driecilinders (respectievelijk 136 pk en 116 pk) doet de MINI Cooper SD terug zijn intrede met een nieuwe viercilinder dieselmotor en 170 pk. De Cooper S motorisatie legt nog steeds 192 pk in de balans. Ophanging, interieur en nieuwe technologische snufjes werden 1-op-1 overgedragen uit de driedeurs.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...