Lexus NX 300h: Belgische prijs van €41.990

Officieel: Lexus NXDe nieuwste telg binnen de Lexus familie kan je vanaf vandaag bestellen voor net geen €42.000, de eerste exemplaren worden in het najaar verwacht!

De Japanners van Lexus hadden enkel de grote RX450h in het gamma als je het hebt over terreinwagens, sinds de komst van de nieuwe NX mag je daar een compacte crossover bijtellen. Alle modellen die je nu kan terugvinden bij de Lexus dealer zijn voorzien van een hybride aandrijflijn, de NX300h volgt dan ook wijselijk die traditie. De samenwerking tussen een elektromotor en de 2.5-liter benzinemotor kennen we al uit de IS300h en GS300h, bij de NX300h is die combinatie goed voor 197 pk! Op officiële CO2 cijfers moeten we nog even wachten, de ingenieurs gaan er prat op dat 120 g/km er uiteindelijk niet veraf zal zitten. Hiermee komt hij in de speeltuin van de (Duitse) concurrentie die het doen met een dieselmotor, qua aandrijving kan je kiezen tussen voor- of vierwieltractie.

De basisprijs voor een Lexus NX300h met voorwielaandrijving ligt op €41.990, de Executive Line uitvoering kost je €7.000 meer. Al krijg je wel heel wat extra zoals een snelheidsregelaar, parkeersensoren, lederen bekleding, een navigatiesysteem, knappe 18″ velgen, keyless go, verdonkerde ruiten, … Een trailer of aanhangwagen gebruiken is hier wel niet mogelijk gezien het onbestaande sleepvermogen.

Ben je van plan om veelvoudig het avontuur op te zoeken met je gloednieuwe Lexus? Dan ga je best voor de NX300h AWD die start met de Executive Line trim voor €50.240. De F-Sport Line uitvoering vraagt nog eens een extra investering van €5.000 maar schenkt je crossover zowel binnenin als aan de buitenzijde bijzonder sportieve looks. De topper binnen het spiksplinternieuwe NX modelgamma is de Privilege Line die een vanafprijs krijgt van €58.760. Voor deze stevige som dompelt Lexus je wagen onder in een bijzonder luxueus bad met ondermeer elektrische zetels en stuurwiel, een Mark Levinson Surround System met 15 luidsprekers, het Premium Navigation Pack met WiFi hotspot. Ook krijg je een systeem dat je smartphone draadloos kan opladen, al kijken we nog steeds reikhalzend uit naar een demo van deze innovatieve nieuwigheid.

Gezien het belang van de fleetmarkt komt er ook van beide varianten een Business Line die bijzonder voordelig voor de dag komt, zowel op het gebied van Voordeel Alle Aard (VAA) als basisuitrusting. Zo krijg je een navigatiesysteem, cruise control, parkeer- en regensensoren en een zelfdimmende achteruitkijkspiegel in ruil voor €42.500 als je kiest voor een voorwielaangedreven NX300h. De zakelijke NX300h met vierwielaandrijving kost je minstens €43.500! Vlug naar de fleetmanager of dealer hollen is niet per sé nodig, de eerste exemplaren bereiken de showrooms maar tegen oktober.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...