Gumball 3000 start in vol ornaat te Miami

Gumball-3000-start-in-vol-ornaat-te-MiamiIt’s Gumball time Baby!

Het is weer van dat, de beroemde en beruchte Gumball 3000 is van start gegaan! De editie van 2014 gaat nu al de geschiedenisboeken in als een vrij complexe logistieke organisatie, zowel in de Verenigde Staten als in Europa wordt er namelijk een gedeelte volbracht. Op 4 juni werd het startschot gegeven voor dit spektakel op de befaamde Ocean Drive op Miami Beach, vervolgens gaat de route langs Daytona, Altanta, de NASCAR runway en dan richting New York. Daar wordt alles mooi verscheept via een luchtbrug richting Schotland, al zijn er heel wat teams die aparte wagens hebben voor het USA en Europa gedeelte. Na een passage in Manchester en Londen komen de snelle bolides aan op het vaste land en gaan ze via Parijs en Barcelona om in alle schoonheid te eindigen op donderdag 12 juni in Ibiza.

Maar liefst 100 verschillende wagens zijn er ingeschreven, al zijn er heel wat teams die de Gumball3000 voltooien met meer dan 1 wagen. In de startgrid vinden we 2 Belgische deelnemers terug, al komen we ook heel wat bekende namen tegen zoals Shmee150, Team Galag, Jon Olsson, Deadmau5, … Qua wagenpark zijn er naar goede gewoonte heel wat diverse types en varianten, al krijgt de ene al wat meer aandacht dan de anderen. Naast de traditionele Ferrari’s, Porsche’s, Aston Martin’s Lamborghini’s, Mercedes’en, Bentley’s, Rolls Royce’s vinden we ook een resem McLaren’s – zowel 12C‘s, 650S‘en als P1‘s! – een Brabus G63 6×6, enkele Abarth’s, een oldschool F40, Bugatti Veyron’s, … Daarnaast moeten we de Rebellion R2K, Jaguar Mk2 uit ’67 en een Spyker C8 Aileron ook zeker vermelden, alle wagens zijn bovendien voorzien van heel wat bijzondere wraps. De supercrazy Batman Tumbler kon het wegens technische issues weer niet halen.

De Gumball live volgen is anno 2014 jammer genoeg nog steeds niet mogelijk, al proberen alle teams ons wel te voorzien van video’s en updates via de sociale mediakanalen. Zelf het circus aanschouwen kan natuurlijk ook, de beste kansen heb je daarvoor in Londen (8/06) en in Parijs (9/06).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...