Gerucht: Porsche viercilinders met 210 tot 360 pk

Porsche Boxster S Riviera Blue - Porsche Exclusive
Niet één, maar een hele reeks viercilinders zouden de Porsche catalogus binnenkort gaan bevolken.

Porsche bevestigde onlangs alle viercilinder geruchten met de nieuwe instapper Macan. De 2.0-liter in kwestie levert 237 pk en 350 Nm, maar volgens de meest recente berichten zou Porsche ook andere vierpitters in petto hebben. Volgens Car Magazine zullen de Duitsers met maar liefst drie configuraties komen: een 1.6-liter, 2.0-liter en 2.5-liter.

Vanzelfsprekend zullen alle viercilinders zowel een of meerdere turbo’s alsook directe injectie krijgen. Het vermogen zou gaan van 210 pk bij de 1.6 over 286 pk bij de 2.0 tot zelfs 360 pk bij de 2.5-liter. Meer is in principe ook mogelijk. Hoe dan ook verwachten we de nieuwe krachtbronnen binnenkort in de Boxster en Cayman vooraleer ze naar de rest van het gamma worden overgedragen. (Via: Car Magazine)

Porsche Cayman 2013 - Brussel 2014 (4)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...