Meer details: interieur Volvo XC90

Nieuwe Volvo XC90 Interieur
Volvo geeft een extra woordje uitleg over het interieur van de nieuwe XC90.

Zoals jullie vorige week ongetwijfeld al hadden opgemerkt, werden heel wat overbodige knopjes uit het interieur van de nieuwe XC90 verwijderd. Ze werden vervangen door een groot touchscreen met Volvo’s Sensus, een interface die niet enkel intuïtief en dus ook gebruiksvriendelijk voor de dag zou komen, maar ook zal helpen om de ogen en handen zoveel mogelijk op het stuur te houden.

Een van de hulpmiddelen om daarin te slagen is een head-up display die heel wat informatie op de voorruit zal projecteren, terwijl de navigatie door middel van voice control wordt aangestuurd. Als je dan toch het touchscreen wil bedienen, mag je van Volvo zelfs handschoenen aandoen. Het scherm zal wel herkennen wat je precies wil.

Verder zal de nieuwe Volvo XC90 cloud-gebruik mogelijk maken en zal het HERE navigatiesysteem kunnen geüpdatet worden. Sensus omvat ook vele apps zoals internet radio, muziek streamen, het zoeken van parkeerplekken, restaurants ontdekken etc. De laatste info die Volvo voorlopig meegeeft is dat Apple’s CarPlay zal aangeboden worden aan eigenaars van de nieuwe XC90. Hiermee projecteren ze het beeld van hun iPhone/iPad of iPod op het touchscreen in de middenconsole.

In augustus zal Volvo de nieuwe XC90 eindelijk voorstellen aan de wijde wereld, de productie moet begin 2015 aanvangen. Daarvoor zal Volvo beroep doen op de Torslanda-fabriek in Göteborg. Wanneer de eerste XC90 in België voet aan wal zet is nog niet geweten, maar wij willen er alvast bij zijn!

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...