Resultaten trajectcontroles breken alle records

TrajectcontroleDe Federale Politie wist vorig jaar maar liefst 1.456.073 hardrijders te flitsen!

En dat stevige getal is een stijging van bijna 19% ten opzichte van 2012 dat op zich ook al niet onderdeed, in vergelijking over een periode van vijf jaar mogen we spreken over een verdriedubbeling! Toen konden de agenten nog enkel beroep doen op mobiele flitspalen, tegenwoordig hebben ze een breed arsenaal aan wapens technologie om vlugge bestuurders te berispen. Denk maar aan de vele vaste flitspalen, de superflitspaal bij wegenwerken en de alreeds legendarische trajectcontroles.

Vooral die laatste twee bleken van goudwaarde voor de gepubliceerde cijfers, al lijkt Vlaanderen zijn lesje toch al geleerd te hebben. Zo zakte het aantal geflitste hardrijders door een mobiele controlepost van 650.000 in 2012 naar 500.000 in 2013. Maar liefst 45% van de overtredingen werden gescoord door een buitenlandse nummerplaat, de sporadische voorbijganger weet natuurlijk minder waar de gevoelige plaatsen zijn. Ook de gemiddelde aard van de bekeuringen zakt gelukkig naar een lagere snelheid. Te snel rijden is natuurlijk nog steeds een misdrijf, al kan je de pakkans ietwat in de kiem smoren dankzij de moderne technologie zoals een Coyote of Waze applicatie.

Trajectcontrole

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...