Officieel: Audi RS7 Sportback Facelift

Audi RS7 Sportback Facelift
Na de A7 en S7 krijgt ook de Audi RS7 een frisse wind ingeblazen.

Ruim een week geleden onthulde Audi al een facelift voor de A7 en S7 Sportback, maar nu is ook de topper van het gamma aan de beurt. Ook hier zijn er geen wereldschokkende wijzigingen te vinden, maar een set nieuwe bumpers en een nieuwe grille helpen de fans alvast oud van nieuw te onderscheiden. Belangrijk zijn ook de matrix LED koplampen die na de A8 nu ook hier leverbaar zijn. Bij de RS7 krijgen ze bovendien een duister tintje. Nieuwe kleurtjes als Sepang Blue, Mythos Black, Glacier White en Floret Silver vullen de catalogus tenslotte verder aan.

Binnenin werd er wat geknutseld aan het instrumentenpaneel en enkele bedieningselementen, maar de dikke twin-turbo V8 onder de motorkap levert nog steeds 560 pk en 700 Nm. De prestaties bleven dan ook ongewijzigd met een 0-100 km/u chrono van 3,9 seconden en een topsnelheid van 305 km/u (Dynamic Plus Package), maar dankzij cylinder-on-demand ging het verbruik wel een stukje omlaag. Een RS7 koop je niet om zuinigheidsrecords te verbreken, maar in theorie heeft de superslee al voldoende aan 9,5 liter/100 kilometer. De CO2-uitstoot van 221 g/km blijft bedrijfswagenonvriendelijk.

Lees hier onze rijtest met de Audi RS7 Sportback

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...