Spyshots: nieuwe Skoda Fabia 2014

Spyshots: Skoda Fabia 2014De huidige Skoda Fabia gaat al mee sinds 2006, hoog tijd om met een nieuw model op de proppen te komen.

De Skoda Fabia doet wat van hem verwacht wordt in het druk bevochten B-segment: overtuigen met zijn prijs, binnenruimte en functionaliteit. Voor toeters en bellen zoek je beter nog wat verder, de Simply Clever baseline van de Tsjechen vat het verhaal bijzonder goed samen. Gezien de recente vernieuwing van de Octavia en Rapid krijgt de nieuwe Fabia ongetwijfeld ook wat van die nieuwe stijlelementen mee. We zien op deze spyshots alvast hoekige lichtblokken, een strakke grille en een licht aflopende C-stijl. Daarmee zou de nieuwe Skoda Fabia alvast wat spannender voor de dag moeten komen.

Qua beschikbare motoren volgt de Fabia een soortgelijk stramien als de Volkswagen Polo en gezien die laatstleden nog een indrukwekkende facelift kreeg, kunnen we al even vooruit kijken. Qua diesels verwachten we enkel driecilinders met 70, 90 of 105 pk, al dan niet in een zuinige GreenLine variant. De 1.0-liter benzinemotor komt zowel met 60 als 75 pk terwijl de krachtige 1.2-liter TSI de Fabia 90 of 110 pk zal leveren. Of we later wederom een Fabia RS variant mogen verwachten, valt nog even afwachten. Gezien de recentelijke stevige inspanningen van de vRS divisie lijkt het echter niet geheel ondenkbaar.

We zagen al wat schetsen en een conceptvariant in Genève begin dit jaar, op het Autosalon van Parijs in september verwachten we the real deal. Daardoor lijkt een lancering nog net voor de jaarwisseling zeer plausibel, de première van Skoda voor ons eigenste Autosalon van Brussel 2015 lijkt bij deze al bekend.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...