Officieel: Seat Ibiza Cupster

Seat Ibiza Cupster Concept
Seat toont op de jaarlijkse Wörthersee bijeenkomst de Ibiza Cupster Concept.

De Seat Ibiza blaast 30 kaarsjes uit, reden te meer om met een speciaal verjaardagsconcept voor de dag te komen op de jaarlijkse Wörthersee tuningbeurs. De radicale pocket rocket is een tweezitter roadster met een deels afgekapte voorruit en een uniek kontje. Een leuke Spaanse tint genaamd New Orange werd gekozen voor het exterieur en 18-inch lichtmetaal maakt het allemaal nog een beetje extra radicaal.

Ondanks het extravagante uiterlijk is de Ibiza Cupster binnenin meteen herkenbaar, al werden er wel Alcantara racestoelen gemonteerd en een stuurwiel met oranje accenten. Hetzelfde kleurtje komt trouwens terug in de ventilatiemonden.

Onder de motorkap van de Cupster ligt een 1.4-liter TSI viercilinder met 180 pk en 250 Nm, het gekende motorblok uit de Ibiza Cupra. In de Cupster wordt het blok sowieso gekoppeld aan een zeventraps DSG, waarmee de extreem laag ogende Seat van 0-100 km/u sprint in ongeveer 7 seconden. Er zijn echter geen onmiddellijke productieplannen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...