Lamborghini 5-95 Zagato is bijzonder uniek

Lamborghini 5-95 Zagato
Lamborghini en Zagato? Een gedroomde combinatie met de exclusieve 5-95 als resultaat.

Lamborghini speelt samen met Zagato een thuismatch aan het fabelachtige Comomeer. Ter ere van zijn eigen 95ste verjaardag creëerde Zagato de 5-95, een one-off gebaseerd op de Gallardo LP570-4. Het is de zoveelste samenwerking tussen de Italianen sinds de 3500 GTZ in 1965.

Het verjaardagsproject werd geleid door verzamelaar Albert Spiess en vertoont vele typische Zagato-trekjes: het dubbel gebubbeld dak, de typische glaspartij en zij-uitlaten afgeleid van de Lamborghini Raptor. Dat concept werd in 1996 gebaseerd op de almachtige Lamborghini Diablo. Het exclusieve verzamelobject kreeg ook een centrale luchtinlaat op het dak en een zeer korte overhang achteraan. Gezien er maar één exemplaar komt, zal er echter slechts één persoon van kunnen genieten: Albert Spiess himself.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...