Officieel: MINI Superleggera Vision Concept

MINI Superleggera Vision Concept
MINI en Touring Superleggera brengen een modern ode aan het verleden op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Dit weekend vindt aan het Comomeer in Italië opnieuw het Concorso d’Eleganza Villa d’Este plaats, een automotive evenement dat elke liefhebber als muziek in de oren klinkt. Maar niet enkel klassieke (en peperdure) oldtimers staan er uitgestald, ook brengen constructeurs steeds meer concepten mee naar het Grand Hotel Villa d’Este.

Dit jaar zo ook MINI, dat voor de gelegenheid samenwerkte met het bekende Touring Superleggera. Samen ontwikkelden de twee partijen de Superleggera Vision Concept, een met de hand gebouwde roadster die verleden en toekomst naadloos doet samensmelten. Het design is prachtig en tijdloos, het koetswerkkleur is voor de gelegenheid Como Blue. Moderne toevoegingen zijn een carbon splitter, carbon zijschorten en een onderscheidende vin zet achteraan tot slot de puntjes op de i.

Binnenin is minimalisme het kernwoord en vinden we een premium lederen bekleding, een digitaal instrumentencluster en een met aluminium bedekt dashboard. Het driespaaks stuurwiel, een analoog klokje en een op de Union Jack gebaseerd profiel in de deuren maken het interieur af. Specificaties werden niet onthuld, maar MINI gaf wel mee dat er uitsluitend een elektromotor onder de motorkap ligt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...