Discovery-familie in aantocht

Land Rover Discovery Sport
Land Rover bevestigt meer dan drie verschillende Disco’s te gaan maken.

Vroeger bestond er enkel de oer-Range Rover. Ondertussen kennen we ook al een Range Rover Sport en een Evoque, nu lijkt diezelfde strategie ook te worden toegepast op de Discovery. Niet geheel onbegrijpelijk wetende dat LR in het laatste kwartaal van 2013 tot 16.000 wagens meer verkocht in vergelijking met dezelfde periode in 2012. Tijdens de laatste drie maanden van 2013 veranderden er 93.000 LR’s van eigenaar. Daarbij nam de RR Evoque het voortouw en volgden de RR Sport en de gewone Range Rover. De verkoop van de Discovery kende een daling van bijna 10 procent.

De Discovery Sport behoort al zeker tot de nieuwe familie en zien we hier op de spionagefoto’s. Verder wordt er ook gedacht aan een model dat onder de Evoque zou worden gepositioneerd. Indien die er komt zou die over de beste terreincapaciteiten beschikken in zijn segment. Of de ‘transparante motorkap‘ terug te vinden zal zijn in de optielijst is nog niet zeker. Wel zal de volgende generatie van het Terrain Response System zijn weg vinden naar de komende modellen. (via: WCF)

Lees hier onze rijtest met de Land Rover Dicovery 4 3.0 TDV6

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...