Officieel: Citroen DS3 Facelift

Citroen DS3 Facelift 2014
Citroën geeft de DS3 en DS3 Cabrio een opfrisbeurt en nieuwe personalisatiemogelijkheden.

Citroën plaatst de DS3 en DS3 Cabrio in de schijnwerpers met een kleine facelift. Beide modellen krijgen nieuwe koplampen met LED- en Xenon-technologie, de sequentiële richtingsaanwijzers werden afgeleid van de Numero 9 en Wild Rubis concepten. De lichtmodules zijn  35 tot 75 procent ecologischer qua energieverbruik en ze gaan misschien wel 20 keer langer mee dan traditionele halogeenlampen. Maar liefst 20.000 uren zorgeloos genieten van de nachtelijke wind door de haren…

Naast nieuwe koplampen bereiken ook enkele EURO6-compatibele Blue HDI motoren het gamma: zowel de versie met 100 pk als 120 pk zetten betere prestaties neer en worden zuiniger. Op papier verbruikt de zuinigste slechts 3 l/100 km (CO2: 79 g/km) en hoeft de 120 pk-versie amper 0,6 liter meer. (CO2: 94 g/km). Qua benzinemotoren is er onder andere de PureTech e-VTI 82 ETG, een blokje dat slechts 4,1 l/100 km verbruikt en niet meer dan 95 g CO2 per km uitstoot. Schakelen is hier mogelijk via een manuele vijfbak of een Efficient Tronic Gearbox (ETG) met kruipfunctie.

Tot slot verruimt Citroën ook de personalisatiemogelijkheden voor de DS3: een speciale dashboardstrip, Pearl White, Belle-Ile Blue en nieuwe 17-inch lichtmetalen velgen fleuren de catalogus op. Voor de Belux is er ook een DS3 Ultra Prestige met een Monogram-decor dat afhankelijk van de lichtinval het DS-logo op de dakhemel tovert met contrasten tussen mat en glanzend. Exclusieve diamentvelgen in antraciet en een Dark Chrome afwerking voor de behuizing van de spiegels, sierstrips en radiatorrooster zijn ook van de partij.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...