Officieel: Audi A7 & S7 Sportback facelift

Officieel: Audi A7 & S7 Sportback facelift Dienstmededeling vanuit Ingolstadt: de knappe Audi A7 en sportieve S7 Sportback werden opgefrist!

Aan de buitenzijde blijven de wijzigingen naar goede gewoonte beperkt, maar toch zou je zonder veel moeite een eerste en twee generatie A7 Sportback moeten kunnen onderscheiden van elkaar. Weggevers zijn de nieuwe strakgetrokken bumpers, een single frame grille en trapeziumvormige uitlaatstukken. Al focus je jezelf best op de lichtblokken: standaard krijgt de nieuwe Sportback LED verlichting, optioneel kan je de ingenieuze Matrix verlichting verkrijgen. Dat systeem zagen we laatstleden nog op de Audi A8 en schenkt een unieke lichtbron voor elke passende situatie, de dynamische richtingaanwijzers krijg je dan weer vanaf de basisversie!

Motorisch zijn er ook heel wat wijzigingen volgens het bestaande recept: zuiniger, krachtiger, efficiënter en groener. In België zal de 3.0-liter TDI zijn populaire titel verlengen, nu krijgt die 320 in plaats van 313 pk ter beschikking. Is dat net teveel voor jou en de boekhouder, dan is er ook een zuinige Ultra variant aanwezig! Benzinerijders kunnen enkel kiezen voor de V6 met 333 pk tenzij ze voor de S7 Sportback gaan. Die doet het vanaf heden met 450 pk, wat een mooie progressie met 30 paarden is.

Voor het interieur haalden de designers en ingenieurs terug alles uit de kast, met de Audi A8 hebben ze alvast een interessante kweekvijver voor hoogtechnologische gadgets en vernieuwende veiligheidssystemen. Optioneel kan je daar heel wat van bestellen voor je A7 of S7 Sportback, qua interieurbekleding heb je ook nog steeds niet te klagen. Bijna eindeloze mogelijkheden met leder, alcantara, chroom en koolstofvezel. Met deze facelift kan je tot slot ook gaan voor Beaufort walnotenhout of Valcona leder.

Deze grote vierdeurs coupé deelt heel wat technologie en componenten met de A6 en derivaten, ergens dit jaar mogen we dus een soortgelijke facelift verwachten. Prijzen werden nog niet meegedeeld,maar zullen in de huidige lijn liggen; vanaf €50.000 rij je al met een A7 Sportback. De eerste nieuwe Audi’s zullen net na de zomer geleverd worden, wanneer de hardcore RS7 Sportback een soortgelijke opfriskuur ondergaat is eveneens niet geweten.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...