Teaser: Jaguar XE

Jaguar XE
Jaguar showt een gecamoufleerde versie van de toekomstige XE.

Aanvankelijk was er nog sprake dat de modelnaam XE zou worden gebruikt voor de huidige F-Type, maar ondertussen weten we wel beter. De XE moet de Duitse D-segmenters, meer bepaald de Audi A4, BMW 3-Reeks en Mercedes C-Klasse, het vuur aan de schenen leggen. Daarvoor komen er onder de motorkap enkele viercilinder motoren te liggen met verschillende vermogens. De zuinigste versies zouden minder dan 100 g/km CO2 uitstoten. Uiteraard worden er ook leukere motoren verwacht zoals een supercharged 3.0-liter V6 die 344 tot misschien wel 385 pk zal leveren.

Eerder kregen we reeds een frontale teaser te zien. Daarop zien we dat de XE mede dankzij de LED dagrijlichten een impressionant voorkomen krijgt. Nu krijgen we ook een totaalplaatje voorgeschoteld van een gecamoufleerde versie. De grote lijnen herkennen we direct van zijn grotere broer, de XF. Ook de neus met de rechthoekige grille en smalle koplampen zijn gelijkaardig aan die van de XF. Opvallend is de hoge motorkap die hem er machtig doen uitzien. We verwachten de XE nog dit jaar te zien op de beursvloer. (via: WCF)

Jaguar XE

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...