Impressie: BMW X7

Impressie: BMW X7De BMW X7 komt ons vergezellen over enkele jaren, tot die tijd moeten we het doen met deze impressie!

Niet zo lang geleden wist BMW ons officieel mee te delen dat er nog een grotere SUV op de planning staat naast de compacte X1, de minder compacte X3, de luxueuze X5 en de imposante X6. In de logische lijn der logica kiezen ze in München uiteraard voor de X7 naamgeving, de zeven slaat toevallig ook op het aantal inzittenden. Mercedes heeft met de GL-Klasse een zevenzitter in het gamma, met een volledig waterpoloteam kan je tevens ook plaatsnemen in een Range Rover, marketingtechnisch zit alles dus wel snor.

Behalve dat de nieuwe Bimmer in Amerika (South Carolina) zal gebouwd worden naast zijn stoere terreinwagenbroeders is er nog weinig officiële informatie beschikbaar, al zal de onderstaande impressie er niet zo ver vanaf zitten. Qua platform lijkt de volgende 5-Reeks en 7-Reeks grote kans te hebben, die vormen momenteel ook de basis voor de huidige X5 en X6 modellen. Motorisch verwachten we stevige zes-in-lijn’s en V8’s, een plug-in hybride lijkt gezien de huidige tendensen niet geheel onlogisch. Of de BMW M Divisie zich ook zal vergrijpen aan de grote zevenzitter is nog een vraagteken, een krachtige M Performance diesel zal er sowieso wel bijzitten! (Via TheophilusChin)

Impressie: BMW X7

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...