Spyshots: Honda Civic Type R

Honda Civic Type R headerHonda test de langverwachte Civic Type R zonder enige camouflage.

Zelfs je grootmoeder ziet dat deze wagen gemaakt is om asfalt te verslinden. Voor het woord “subtiel” hebben ze vast geen vertaling in Japan, de agressiviteit spat er zo van af. Zo werden de spatborden uitgeklopt met extra bodywork om de wielen volledig te kunnen overkappen, werd de voorbumper verbreed en geldt voor de zijschorten hetzelfde liedje. De gouden schoentjes kregen rode remklauwen, de vier uitlaten achteraan vallen zeker op, maar het is de opzichtige dubbele spoiler die met alle aandacht gaat lopen.

In het motorcompartiment steekt een geblazen 2.0-liter viercilinder benzinemotor die minstens 280 pk produceert. Hoogstwaarschijnlijk perst Honda er tot wel 40 pk meer uit. Dat zou resulteren in een slordige 320 ADHD paardjes die worden losgelaten op de vooras. We kunnen het rubber nu al ruiken, maar toch zullen we nog even geduld moeten hebben alvorens we deze hot hatch in de showroom kunnen vinden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...