Officieel: Renault Megane RS 275 Trophy

Officieel: Renault Mégane RS 275 TrophyThe King is dead, long live The King!

Zoals aangekondigd schenkt Renault de wereld vandaag hun extra snelle Mégane RS. De toevoeging van Trophy 275 verwijst uiteraard naar het aantal pk dat de tweeliter high performance TCe benzinemotor weet te brengen, het koppel bedraagt hier 360 Nm. Dankzij een lichtere Akrapovic titanium uitlaat zou deze Fransman ook heel wat agressiever klinken dan een reguliere Mégane RS. Net zoals zijn voorgangers – 265 Trophy en Red Bull Racing RB8 – komt deze Mégane is een vrij visuele Sirius Yellow kleurstelling naar buiten, de genummerde deurdrempel wijst er op dat er slechts 200 exemplaren van deze sportieveling gebouwd zullen worden.

Naast een hoop badges en Trophy verwijzingen kan je heel wat koolstofvezel en alcantara terugvinden in het interieur, de kuipzetels bewijzen dat het menens is bij deze Renault. Nog beter is de toevoeging van een handmatige transmissie! Misschien minder aangenaam in de file maar de ware puristen weten een pook nog steeds te waarderen. De zwarte 19″ lichtmetalen velgen maken het geheel af, voor de fanboys van de betere trackdays voorziet Renault optioneel zelfs Michelin Pilot Sport Cup 2 rubber.

Of deze snelle RS 275 Trophy zijn titel van voorwielaangedreven wagen op de Nürburgring terug mag opspelden is nog niet duidelijk, dat het een snelle rondetijd zal zijn, staat echter als een paal boven water. Volgende maand komt RenaultSport naar buiten met alle officiële cijfers, tot die tijd zal de Seat Leon Cupra 280 onrustig slapen. De Mégane RS 275 Trophy komt in 20 landen wereldwijd beschikbaar en ook België hoort daarbij, er wordt een richtprijs gefluisterd van ongeveer €38.000!

Lees hier onze rijtest + video van de vorige generatie Renault Mégane RS Trophy!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...