Collector’s Item: Jaguar Lightweight E-Type

Jaguar Lightweight E-Type 2014
Jaguar maakt af waar het in 1963 aan begonnen was: 6 extra Lightweight E-Types zullen het levenslicht zien.

In 1963 plande Jaguar 18 exemplaren te bouwen van de ‘Lightweight E-Type’, een E-Type met hetzelfde begeerlijke uiterlijk maar tegelijk 114 kilogram lichter dankzij het gebruik van aluminium voor het motorblok en de koetswerkpanelen. De productie raakte echter nooit verder dan 12 stuks, dus voelt Jaguar zich nu verplicht de geschiedenis eer aan te doen door de resterende 6 stuks op de wereld te zetten. De eerste gloednieuwe oldtimer zal ergens deze zomer afgewerkt worden.

De 6 Lightweight E-Types zullen volledig met de hand gebouwd worden naar de exacte specificaties van het originele model. Ook hetzelfde 3.8-liter zes-in-lijn dinosaurusblok zal dus gebruikt worden, goed voor om en bij de 300 pk. Op het eerste zicht niet zo extreem, maar als je weet dat de wagen niet veel meer dan een ton in de weegschaal legde, dan kan je best wat rijden vooraleer je achter het stuur kruipt van deze magnifieke creatie.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...