Officieel: Rolls Royce Phantom Drophead Coupe Waterspeed Collection

Officieel: Rolls Royce Phantom Drophead Coupe Waterspeed CollectionIn een ver verleden haalde Sir Malcolm Campbell het snelheidsrecord op water, reden genoeg om voor Rolls Royce om 77 jaar na datum met een special edition naar buiten te komen.

Deze unieke creatie komt naar buiten als Rolls Royce Phantom Drophead Coupe Waterspeed Collection en is het laatste wapenfeit van de Bespoke divisie binnen het Britse elitemerk. Slechts 35 exemplaren van de dakloze Phantom zullen naar buiten rollen in Goodwood, de basisprijs zou rond €530.000 liggen.

Voor dat bedrag krijg je een unieke Maggiore Blue blauwtint die in maar liefst 9 lagen werd aangebracht op het koetswerk, vervolgens werden de witte accenten handmatig aangebracht door een gekwalificeerde vakman. Voor het eerst schenkt Rolls Royce de velgen een likje verf, ook het motorcompartiment is kleurrijk uitgevoerd. Voor het interieur werd er gekozen voor een grijze Windchill Grey kleursetting met blauwe accenten en een gepolijst stuurwiel. De armsteunen zijn ook speciaal voor deze special edition gebouwd, ook is het de eerste keer dat je Abachi hout kan terugvinden in een Rolls. Bij een gewone Phantom Drophead Coupé moet je €12.000 bijbetalen voor het achterdek uit geborsteld aluminium, de eigenaars van deze Campbell tribute krijgen die gratis en voor niets!

De kolossale 6.75-liter V12 ligt nog steeds onaangeroerd verscholen onder de lange motorkap, 450 pk en 720 Nm zorgen ervoor dat je vlot vooruit geraakt op het vaste land. Desondanks het gigantische gewicht geraakt deze Phantom Drophead Coupé in minder dan 6 seconden aan 100 km/u, de topsnelheid ligt vast op 250 km/u. Daarmee doet deze lifestyle luxecabrio het maar een beetje beter dan zijn eerbetoon, de Bluebird K3 – met Rolls motoren – tikte in september 1937 maar liefst 208 km/u aan op het water.

Interesse in deze maritime special edition van de imposante Rolls Royce Phantom, rep je dan naar je lokale dealer. Momenteel kan je hem enkel bezichtigen in Groot-Brittannië, later deze maand trekt hij naar het gerenomeerde Concorso D’Elegenza op Villa D’Este aan het nabijgelegen Como meer.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...