Impressie: Ford Focus RS

Ford Focus RS 2016
De Ford Focus RS komt eraan, alleen nog niet binnenkort. Deze foto’s maken het wachten alleen maar moeilijker…

Hoewel Ford nog steeds niet officieel bevestigd heeft dat een nieuwe Focus RS wel degelijk in ontwikkeling is, gaven enkele topmannen bij een recent evenement in Milaan toch te kennen dat ze de smeekbeden van fans in de gaten houden. Bovendien hebben ze reeds een rijke geschiedenis aan RS-wagens en daarin willen ze de concurrentie geen vrij spel geven. Performance blijft een factor in de strategie en een Ford Focus RS is een uitstekende halo car.

Gebaseerd op de recent onthulde facelift kwam AutoExpress met volgende foto’s naar buiten. De Ford Focus RS wordt de eerste vijfdeurs ooit, een driedeurs zou immers ook van deze meest hevige Focus niet meer gebouwd worden. Naast de vanzelfsprekende uiterlijke verschilpunten krijgt de Focus RS een hart dat een stukje sneller klopt dan dat van zijn tragere broertjes. Hoogstwaarschijnlijk komt de 2.3-liter EcoBoost uit de nieuwe Mustang onder de motorkap te liggen met een vermogen van om en bij de 350 pk.

Om kosten en gewicht te besparen – de Focus RS wordt immers opnieuw een uitstekende prijs/pk deal – zal de aandrijving opnieuw uitsluitend naar de voorwielen gaan. De slimme RevoKnuckle ophanging van zijn voorganger wordt overgedragen en een elektronisch differentieel zal de grip in alle omstandigheden trachten te optimaliseren. Het jammere is alleen dat we er nog een tijdje op zullen moeten wachten: een volledig nieuwe Focus wordt verwacht in 2017, de Focus RS zou als afscheidsmodel pas in 2016 in het straatbeeld verschijnen. (Via: AE)

Ford Focus RS 2016 - Front

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...