Officieel: Audi R8 LMX

Officieel: Audi R8 LMXHet succesvolle rijk van de huidige Audi R8 is bijna over, toch kon er nog een special edition vanaf!

De Audi R8 deelde heel wat componenten met de Lamborghini Gallardo en ook diens opvolger, de Huracan, zal dezelfde bloedband krijgen met een snelle Duitser. Nu die Lambo succesvol gelanceerd is kunnen we uitkijken naar een nieuwe generatie Audi R8, de vorige was goed voor maar liefst 23.000 verkochte exemplaren! De meest verkochte was uiteraard de V8 Coupe maar ook de V10 modellen deden het goed. Naast de GT’s, de Plus en de Spyder’s zijn er ook enkele racevarianten gebouwd om zich volledig uit te kunnen leven op het circuit.

Als final edition van deze generatie komen ze in Ingolstadt nu met een R8 LMX in zeer beperkte oplage. Slechts 99 exemplaren zouden er van de band rollen met elk een prijskaartje van boven de 200.000 euro, exclusiviteit heeft nu eenmaal zijn prijs. De eerste leveringen staan gepland voor de komende zomer, snel contact opnemen met je dealer is dus de boodschap als je deze unieke Audi wil.

De Audi R8 LMX gaat verder op de V10 Plus versie met zijn 5.2-liter tiencilinder en krijgt maar liefst 570 pk mee, hierdoor kan hij in 3,4 seconden de 100 km/u mijlpaal bereiken. De topsnelheid ligt tegen 320 km/u én het verbruik zou met een rustige voet slechts 12,9 liter hoogwaardige benzine bedragen. Visueel krijg je steeds de unieke Ara Blue koetswerkkleur met glinsterende afwerking en een spoiler achteraan, de knappe 19″ velgen herbergen grijpgrage roodgetinte remklauwen.

Grootste nieuwigheid dat deze LMX meekrijgt is de verlichting, Audi claimt namelijk dat dit het eerste in serieproductie gebouwde wagen is met laserverlichting. De innovatieve Laser High Beams nemen het over vanaf 60 km/u en produceren een heldere lichtbundel met een kleurentemperatuur van 5k Kelvin, ongetwijfeld interessant als je over je nieuwe sportwagen zit te vertellen.

Een nieuwe R8 zouden we dit jaar nog ergens moeten aanschouwen, net ervoor krijgen we nog een échte afzwaaimodel onder de R8 e-tron noemer die het de SLS Electric Drive en Tesla’s moeilijk gaat proberen maken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...