Peugeot 508 wordt binnenkort vernieuwd

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Peugeot 508 wordt binnenkort opgefrist, deze foto’s getuigen van meer dan een facelift.

Eind 2014 zou Peugeot met een nieuwe 508 naar buiten komen, het Autosalon van Parijs lijkt daarbij meteen ideaal aan te sluiten. We mogen ons bovendien verwachten aan een volledig nieuw model, want niet alleen de foto’s maar ook de afwezigheid van een tussentijdse opfrisbeurt wijzen die richting uit. De introductie van de 508 dateert immers reeds van september 2010.

Ook zou Peugeot de nieuwkomer bouwen op het lichtere EMP2-platform en niet langer gebruik maken van het FP3-platform in de eerste generatie 508. Dat werd immers nog gerecycleerd uit de Citroën C5/6 en Peugeot 407, ondertussen al antieke wagens doch misschien tijdloze wagens. De nieuwe 508 wordt daarentegen een stukje jonger en krijgt verdonkerde koplampen, boomerang-vormige LED dagrijlichten en een toevoeging chroom.

De productie van de nieuwe Peugeot 508 zal net als zijn voorganger plaatsvinden in Rennes, Frankrijk en in Wuhan, China. Daar zal hij geproduceerd worden door de Dongfeng-PSA joint venture. Wat prijzen betreft mogen klanten zich aan een kleine uplift verwachten, de 508 zou immers iets hoger gepositioneerd worden wanneer hij in 2015 de straten wordt ingestuurd. (Via: Terranismo)

Peugeot 508 Facelift 2013 - Autosalon van Parijs

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...