Maserati doet meerjarenplan uit de doeken

Maserati Alfieri Concept
Wrijf maar in je handen, Maserati heeft een handvol nieuwe modellen aangekondigd.

De Maserati SUV aka de Kubang Concept heeft in 2011 op vier verschillende continenten tentoon gestaan. Zo kon het merk reacties op het design verzamelen en indien nodig het nog aanpassen. Vervolgens werd de productieversie Levante gedoopt en deze wordt nog dit jaar verwacht. Nu zien we dat de Cayenne nog zeker een jaartje vrij spel heeft. Veel details zijn er nog niet vrijgegeven, enkel dat hij over vierwielaandrijving zal beschikken en zowel diesel- als benzinemotoren zal herbergen. Aan de dieselzijde verwachten we drie motoren met vermogens van 247, 271 en 335 pk. Aan de benzinezijde zal er keuze zijn tussen twee V6 motoren met 345 dan wel 418 pk en één V8 met meer dan 553 pk.

Ongeveer een jaar later, in 2016, zullen we ons mogen vergapen aan de productieversie van de Alfieri Concept die we enkele maanden terug in Frankfurt mochten aanschouwen. Die zal verkrijgbaar zijn in zowel coupé als cabrio variant met achterwiel- of vierwielaandrijving. In het vooronder wordt er voorlopig enkel gesproken over een V6-motor die afhankelijk van zijn afstelling 404, 444 of 512 pk zal leveren. Een V8 die meer dan 553 pk zou leveren lijkt te worden weggelegd voor een nieuwe GranTurismo die pas later zal worden geïntroduceerd. Over een GranCabrio wordt er voorlopig nog niet gesproken.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...