Impressie: Volkswagen Polo GTI en Polo R

VW Polo GTIDankzij wat gegoochel in Photoshop kunnen we even vooruit kijken naar de sportieve Volkswagen Polo GTI en R!

Met de recente facelift van de kleine Volkswagen is het uitkijken naar een marktlancering om dan vervolgens op elke straathoek een Polo terug te vinden. Meer dan 11 miljoen exemplaren zijn er wereldwijd al verkocht sinds 1975, het grootste deel met kleine en zuinige motoren. Gelukkig zijn er ook enkele snellere varianten, dankzij onderstaande impressies uit de digitale pen van TheOphilusChin kunnen we ons al even voorstellen hoe de volgende generatie Polo GTI en Polo R er zullen uitzien.

De Volkswagen Polo GTI is alreeds bevestigd voor 2015 en zal het doen met een 192 pk sterke 1.8-liter TSI in de plaats van de huidige 1.4 TSI. Standaard monteren de ingenieurs uit Wolfsburg de bekende DSG automaat maar indien je een ware purist bent kan je opteren voor een handbak met 6 verzetten. Een prijs of lanceringsdatum werd nog niet gegeven maar zoals bij de Golf GTI broer moet je toch rekenen op een duidelijke meerprijs.

Met zo’n Polo GTI zal ongetwijfeld veel plezier te beleven zijn dankzij de compacte afmetingen, beperkt gewicht en strakke vermogensopbouw, toch zou er nog ruimte zijn voor een range topper R variant. Die Polo R zou – net zoals zijn Audi S1 broer – maar liefst 250 pk meekrijgen in samenwerking met vierwielaandrijving. Daarmee zou je in minder dan 6 seconden de 100 km/u mijlpaal kunnen bereiken, de topsnelheid zou gelimiteerd worden op 250 km/u. Momenteel bestaat de Polo R enkel als prototype, het is nog afwachten geblazen of Volkswagen effectief naar buiten zal komen met een serieproductie.

Impressie: Volkswagen Polo GTI en Polo R

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...