Video: Chris Harris test de BMW i8

Video: Chris Harris test de BMW i8Pas deze zomer worden de eerste BMW i8 exemplaren geleverd aan de klanten, Chris Harris mocht toch al eens proeven van de futuristische supercar uit München!

Het elektrische autosegment beleefde een goede start onder de vleugels van Tesla, maar toch kijken de meest autoconstructeurs nog even de kat uit de boom. Renault en BMW deden wel al serieuze elektrische inspanningen met hun Twizy, Zoé en i3. Deze zomer is het dan weer de beurt aan een rasechte sportwagen van BMW. De i8 speelt het op een andere manier met zijn prestaties, lage CO2 uitstoot en misschien wel het meest met zijn ongeziene looks!

Met een prijskaartje van dik  €100.000 kan je bij de BMW dealer ook een heerlijke M6 Coupé of M6 Gran Coupé op de kop tikken, maar toch zijn er al een hoopje Belgen in blijde verwachting van hun i8. Die doet het met een 1.5-liter driecilinder (231 pk) en een elektromotor (131 pk), waardoor hij in minder dan 4,5 seconden voorbij 100 km/u zit. Dankzij de hightech batterijen ben je in staat om 35 zuiver elektrisch te rijden, het laden zou met een Wallbox slechts enkele uren in beslag nemen. Binnenin krijg je alle luxe en veiligheidssystemen die je maar kent uit de rest van het gamma terwijl er ook enkele grote innovaties werden voorzien zoals laserlampen en een frame uit koolstofvezel.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...