Preview: BMW M5 30th Anniversary Edition

BMW M5 30th Anniversary Edition
Dertig jaar BMW M5 moet vanzelfsprekend gevierd worden, een exclusieve Anniversary Edition mocht niet uitblijven.

Verjaardagsfeestjes worden ook in autoland gevierd! De Porsche 911 werd vorig jaar al 50 jaar, de Volkswagen Golf 40 jaar en in München vieren ze de dertigste verjaardag van de BMW M5. Dat zullen ze in concreto doen met een exclusieve 30th Anniversary Edition die later dit jaar wordt voorgesteld.

De BMW M5 30th Anniversary Edition onderscheidt zich door zijn Frozen Dark Silver koetswerkkleur met donkere chroom-accenten en 20-inch velgen met een Jet Black afwerking. Binnenin krijgen de happy few een combinatie van Merino leder en Alcantara, een dito sportstuurtje en een aluminium afwerking. Vanzelfsprekend zullen ook verscheidene badges op de zetels en het dashboard duidelijk maken hoeveel kaarsjes hier werden uitgeblazen.

Spannender dan de esthetische opsmuk is de toevoeging van het Competition Package dat een sportievere ophanging, een gekietelde M Dynamic mode en zwart-chromen uitlaatpijpen meekrijgt. De 4.4-liter V8 onder de motorkap werd opgefokt tot 600 pk en 700 Nm, terwijl schakelen vanzelfsprekend gebeurt via een M DCT-Transmissie. Een sprintje van 0-100 km/u klaart de 30 th Anniversary Edition M5 in minder dan 4,4 seconden, iets wat hij zal kunnen bewijzen bij zijn vermoedelijke onthulling op het M Festival bij de Nürburgring 24h volgende maand. (Via: Bimmer Post)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...