Video: Ferrari 250 GTO leeft zich uit in de bergen

Ferrari 250 GTO PetroliciousAcht minuten genieten van misschien wel de meest legendarische Ferrari die zich volledig laat gaan nabij Florida.

Na het pk geweld van de nieuwe Ferrari LaFerrari is het even bekomen, toch deden de heren in Maranello het vroeger met minder. Deze knappe 250 GTO had slechts een 3.0-liter V12 aan boord om ongeveer 300 pk te ontwikkelen, meer dan voldoende om diverse races te verzilveren.

Derek Hill, zoon van, heeft een van de 30 privé exemplaren in zijn bezit en gebruikt de Series II sporadisch nog eens. Rustig cruisen op de highway of zich eens laten gaan op bergachtige wegen, het geluid en de baanvastheid van een zestigjarige Italiaan weet nog altijd te overtuigen. Gezien het exclusieve karakter van de 250 GTO en de legendarische geschiedenis is er meer vraag dan aanbod, het prijskaartje kan dan ook stevig oplopen als er al eens een exemplaar via een veiling van eigenaar wisselt. Meer dan voldoende voor de heren van Petrolicious die voor ons deze prachtige samenvatting maakten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...