Spyshots: Jaguar F-Type R Cabriolet

Spyshots: Jaguar F-Type R CabrioletMogen we de R-topmotorisatie binnenkort ook verwachten in de dakloze Jaguar F-Type?

De Jaguar F-Type is een waar succesverhaal! Hij stuurt subliem, klinkt bijzonder brutaal én verkoop nog eens vrij goed ook, waarmee ze in Coventry voldoende zuurstof krijgen voor nieuwe modellen. Toen de F-Type Cabriolet voorgesteld werd met 3 motoren was het eindeloos zoeken naar een R topmotorisatie, bij de Coupé variant kwam die er gelukkig wel vanaf de start. Met onderstaande spyshots lijkt het nu ook een sinecure dat de vijfliter V8 met 550 paarden onderweg is naar de dakloze Jag!

Naast een kleine vermogensupgrade ten opzichte van de reguliere V8 krachtbron krijgt de R ook een nieuwe set remmen, verluchtingsgaten op de motorkap, een nieuwe airbrake en een licht gewijzigde voor- en achterbumper. Wanneer deze sportieve Cabriolet het levenslicht zal zien is nog niet geweten, maar in het najaar volgen alvast enkele internationale autosalon’s. Of we daarna een Jaguar F-Type Cabriolet RS mogen verwachten is misschien net iets teveel van het goede. Zo’n hardcore versie lijkt ons eerder exclusief weggelegd voor de Coupé!

Lees hier onze rijtest + video met de Jaguar F-Type Cabriolet S!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...