Volvo V60 Plug-in Hybrid nu ook als R-Design

Volvo V60 Plug-in Hybrid nu ook als R-DesignDe uiterst zuinige Volvo V60 Plug-in Hybrid is nu ook beschikbaar in de sportieve R-Design trim.

De groene Volvo V60 met een hybride aandrijving was een groot succes, maar liefst 8.000 exemplaren vonden hun weg naar een gelukkige eigenaar. Daarvan kan je er 450 in België terugvinden, de zuinige doch krachtige Zweed is dan ook een godsgeschenk voor de zakelijke rijders onder ons. Met een CO2 uitstoot van slechts 48 g/km en een theoretisch normverbruik van 1,8 liter diesel scoort deze V60 piekfijne waarden, zeker als je weet dat hij bijna 300 pk bezit. Die komen van een 215 pk sterke D6 dieselmotor (voorwielen) en een elektromotor (achterwielen), goed voor nog eens 68 pk. Zuiver elektrisch haal je hiermee een rijbereik van maximaal 50 kilometer alhoewel de succesvolle samenwerking tussen beide krachtbronnen misschien wel het meest indrukwekkend is.

De Volvo V60 Plug-in Hybrid kwam tot voor kort enkel met het Summum uitrustingsniveau naar buiten, nu krijgt die het gezelschap van de R-Design uitvoering. Net zoals bij de andere Zweden met het R-Design jasje krijgt de V60 PIH knappe 18″ Ixion velgen, een achterdiffusor, R-Design badges rondom en in de grille vooraan. Voor het koetswerkkleur kan je nog steeds kiezen uit enkele reguliere mogelijkheden maar als het wat sportiever mag kan je gerust opteren voor Passion Red, Rebel Blue of Ocean Blue!

Ook binnenin de zuinigste Volvo ademen we terug een vrij aanwezige R-Design sfeer dankzij de sportieve zetels met een combinatie van zwarte nubuck en geperforeerd leder. De dakbekleding werd bovendien zwart uitgevoerd terwijl diverse accenten uitgevoerd werden in een geperforeerde look, zwart leder of contrasterende gestikt. Onderaan de koffer zitten de lithium-ionbatterijen onzichtbaar weggestoken en dat heeft gevolgen voor de bagagecapaciteit, toch kan je in het beste geval nog steeds 1.126 liter bagage kwijt!

Motorisch doet de nieuwe Volvo V60 Plug-in Hybrid R-Design dus niet beter dan zijn voorganger, toch krijg je dankzij de sportieve accenten een bijzonder aantrekkelijkere verschijning na wat spelen met de configurator. De meerprijs voor het R-Designpack bedraagt slechts €1.450, op een basisprijs van ruim €57.000 zal dat ook geen probleem vormen.

Lees hier onze rijtest met de Volvo V60 D6 AWD Plug-in Hybrid!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...