Spyshots: Audi S6 Berline facelift

Spyshots: Audi S6 Berline faceliftDe huidige Audi S6 is al op de markt sinds 2012, volgend jaar mogen we dus een opgefrist exemplaar verwachten.

De Audi S6 is het antwoord op de zakelijke A6 rijders die op zoek zijn naar dat ietsje meer. Als je het ietwat gemaakt hebt binnen een sterke onderneming kan je waarschijnlijk wel beroep doen op de 3.0 TDI of TFSI, maar om écht vlot mee te kunnen op de snelweg zijn er nog altijd de Audi S modellen. Vroeger kregen die nog een dikke 5.2-liter V10 mee, maar sinds 2012 doen ze het met een vierliter V8. Die vinden we ook terug in de Audi S7 Sportback die sowieso al vrij veel techniek deelt met de Zes. Verder in de VAG familie vinden we deze sportieve krachtcentrale ook terug bij Bentley.

Voor het modeljaar 2015 verwachten we een duidelijke make over van het bestaande S model, zowel voor de Avant als Berline. De grille neemt dezelfde vorm aan als de upperclass familiegenoten net zoals een strakgetrokken achterkant, de zijflanken krijgen dan weer een dynamische karakterlijn om het sportieve te benadrukken. Vooraan zou je optioneel ook de Audi LED matrix verlichting kunnen krijgen die zichzelf aanpast aan bijna elke situatie om zodanig een perfecte belichting te voorzien, tot voor kort exclusief te verkrijgen op de A8 familie.

Voor het interieur zal Audi ongetwijfeld het gebruikelijke recept aannemen. Verwacht je dus maar aan nieuwe en nog exclusievere materialen, een update van het MMI infotainmentsysteem en uiteraard alcantara, koolstof en S badges hier en daar. De wagen zou na een beperkt dieet ook iets lichter op de weegschaal staan en in samenwerking met een zuinigere en efficiëntere krachtbron zou dat ook prestatiebevorderend werken. Momenteel doet de Audi S6 en S7 het met 420 pk, een topsnelheid van 250 km/u en een sprinttijd van 5 seconden, in september zullen we zien op het Autosalon van Parijs of het gefacelifte model beter doet.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...