Spyshots: Mercedes B-Klasse facelift

Spyshots: Mercedes B-Klasse faceliftOm de zwanenzang nog enkele jaren vol te houden krijgt de Mercedes B-Klasse volgend jaar een beperkte facelift.

Visueel verwachten we – op basis van onderstaande spyshots – een vernieuwde grille, verlichting en voorbumper, mooi in de lijn met de andere familiegenoten. Gezien de succesvolle lancering van de knappe C-Klasse lijkt het niet meer dan normaal dat die als basis gebruikt zal worden. Afhankelijk van de gekozen uitrustingsgraad mag je daar ook nog LED dagrijlichten, bi-xenon meedraaiende verlichting en een stijlvolle uitlaat achteraan verwachten. De meelopende karakterlijn op de zijflank blijft trouw op post, voor een volledig nieuw model is het nog wachten tot het volgende decennium.

Binnenin wordt het interieur ongetwijfeld terug wat opgefrist met de verwelkoming van betere materialen, een nieuwe versie van het COMAND navigatie- en multimediasysteem en nieuwe veiligheidssystemen. Recent gelanceerde gadgets uit de hoger geplaatste modellen zouden ook beschikbaar worden. Stilstaan is nu eenmaal achteruitgaan.

Het motorenaanbod blijft grotendeels behouden, al krijgen we hier ook een opfrisbeurt met betere uitstoot- en verbruikscijfers tot groot jolijt van de vele leaserijders die opteerden voor de familiale Mercedes. Gezien de sterke band met de A-Klasse lijkt het logisch dat Mercedes ook in hun B de Renault dieselmotor legt voor de B160 en B180 CDI. Naast een conventionele B-Klasse zou er ook terug een verlengde variant komen, net zoals een Electric Drive versie. Op een AMG variant moeten we nog helaas steeds niet hopen!

Ergens in de loop van 2015 zou Das Haus naar buiten komen met de vernieuwde B-Klasse, het Autosalon van Frankfurt in september maakt rationeel gezien de beste beurt! Het succes van deze Mercedes overtuigde BMW zelfs om al hun merkwaarden overboord te gooien met de 2-Reeks Active Tourer, premiumrijders die op zoek zijn naar een MPV zien het allemaal maar al te graag gebeuren.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...