Radicaal (Ridicuul): Golf R 400 Concept

Golf R400 Concept Beijing Motor Show
Volkswagen toont in Peking de wel heel erg extreme Golf R 400 Concept.

Slechts 300 pk in je Golf VII R? Wat een lachertje, want deze Golf R 400 Concept doet er nog eens 100 pk bovenop! Een andere turbo en een verstevigd motorcarter zorgen voor maar liefst 400 pk en 450 Nm, gekoppeld aan een zestraps DSG-automaat en vanzelfsprekend 4MOTION vierwielaandrijving om niet ter plaatse te blijven trappelen. De sprint van 0-100 km/u vliegt daarmee voorbij in amper 3,9 seconden, een volle seconde sneller dan de Golf R. Hoewel elektronisch begrensd, werd de topsnelheid toch verhoogd naar 280 km/u. Wat een Golfje!

Bovendien ging het gewicht nog met geen kilo omhoog: de R 400 Concept weegt met 1.420 kg exact hetzelfde als de Golf R. Wel werd het koetswerk 20 mm verbreed met wielkasten die doen denken aan de Rallye Golf G60 uit 1998. Geen oversized lichtmetaal, maar een robuuste set 19-inchers met 235/35 banden zorgen voor het contact met het wegdek. Achteraan verwijzen de uitlaten dan weer naar de Golf R32 uit 2002.

Binnenin blijft het vrij beschaafd maar krijgen we wel knappe sportkuipen met Alcantara, carbon en leder. Lemon Yellow contrasterende stiksels zorgen voor een vleugje zomer, net als de gekende lijst die vooraan door de grille loopt en de idem dito gekleurde remklauwen. Vanzelfsprekend blijft dit bij een concept, 400 pk halen uit een 2.0-liter is qua duurzaamheid nu eenmaal smeken om problemen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...