Officieel: Audi TT Offroad Concept

Audi TT Offroad Concept
Audi zet in China alweer een stap dichter bij een op de TT gebaseerde crossover.

Na een eerste concept in Detroit en een kleine hint naar nieuwe TT-afgeleiden toont Audi op de Beijing Motor Show de TT Offroad Concept, waarmee de plannen voor een op de TT gebaseerde crossover echt wel menens lijken te worden. Audi beschrijft het als de ideale kruisbestuiving tussen de sportiviteit van een coupé en de lifestyle-factor + praktische bruikbaarheid van een compacte SUV. Of noemt Audi de productieversie binnenkort gewoon de Q4?

Zoveel afwijken van de bestaande Q3 doet het concept ook al niet: de TT Offroad Concept is slechts 8 cm lager, al rijdt hij wel op oversized 21-inch aluminium velgen. Binnenin kunnen tot vier personen plaatsnemen en merken we de digitale cockpit op van de nieuwe TT. De individueel gevormde achterzetels klappen eenvoudig weg voor het creëren van een grotere laadvloer.

Onder de motorkap van de TT Offroad Concept steekt Audi een hybride aandrijflijn bestaande uit een 2.0-liter TFSI met 292 pk en 380 Nm, samenwerkend met twee elektromotoren die 115 pk en 270 Nm toevoegen. In totaliteit levert deze TT op hoge poten 408 pk en 650 Nm, voldoende voor een sprint van 0-100 km/u in slechts 5,2 seconden en een elektronisch begrensde topsnelheid van 250 km/u. Volledig elektrisch blijft de teller steken bij 130 km/u.

Elektrisch raakt de TT Offroad Concept tot slot maximaal 50 km ver, terwijl de autonomie in hybride modus zo’n 880 km bedraagt. Met een gemiddeld verbruik van 1,9 l/100 km en een CO2-uitstoot van amper 45 g/km is hij ook volledig future-proof.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...