Officieel: BMW Vision Future Luxury Concept

BMW Vision Luxury Concept
BMW toont het summum van toekomstige luxe op de Beijing Motor Show.

Concepten zijn talrijk op het Autosalon van Peking, dus mag BMW zeker niet achterblijven. En gezien er best wel veel geld in het Oosten ronddwarrelt, is luxe het ideale thema. De Vision Future Luxury Concept geeft een blik op de optielijst van de nabije toekomst.

Langs buiten valt het langgerekte concept op door zijn Liquid Platinum Bronze koetswerkkleur en de enorme nieren, vanzelfsprekend geflankeerd door BMW laserlights. Ook kreeg de wagen heel wat chroom en OLED achterlichten. De toekomst is ook een en al lichtgewicht, dus werd het chassis opgebouwd uit een combinatie van carbon en aluminium.

Binnenin krijgt de bestuurder een nog groter cockpitgevoel dan vandaag gerealiseerd wordt door een instrumentenpaneel en middenconsole die volledig om hem heen worden gebouwd. Het display achter het stuur toont informatie over het voertuig terwijl het centrale display volledig te personaliseren is. Het meest rechtse display is infotainment-gericht. Het welbekende head-up display focust op gebouwen, verkeersborden of naderende gevaren die op het moment in kwestie relevant zijn voor de bestuurder. Ook achterin worden passagiers tot slot verwend met displays, online entertainment, muziek en eventueel ook gaming.

Het interieur van de Vision Future Luxury Concept is opgebouwd uit verschillende lagen. De focus ligt op lichtgewicht, maar BMW wilde toch een sfeer van warmte en luxe creëren. Daarom werd een basislaag carbon bedekt met een structurele, verstevigende aluminiumlaag en vervolgens bedekt met een dunne toplaag van hout en leder. Een productie van dit specifieke model staat niet gepland, maar natuurlijk komen alle elementen en onderdelen ervan binnenkort wel op de weg.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...