Meer foto’s: Mercedes Concept Coupe SUV

Mercedes-Benz Concept Coupe SUV
Mercedes lift het doek van de Concept Coupe SUV, de BMW X6 mag zich toch al zorgen beginnen maken.

Een kleine twee weken geleden kregen we al een eerste foto te zien van Mercedes’ concurrent voor de BMW X6, maar nu krijgen we de Concept Coupe SUV uit alle hoeken te zien. Daarbij wordt ook meteen duidelijk dat deze wagen vrij dicht bij een productiemodel staat, Mercedes zelf spreekt van een voorstelling reeds naar het einde van het jaar toe of in de loop van 2015.

Net als de BMW X6 ziet de Mercedes Concept Coupe SUV er best wel agressief uit. De lage daklijn (hoogte van ‘slechts’ 1,75 m!) en enkele sensuele coupé-lijnen worden gecombineerd met een bombastische voertuiglengte van net geen 5 meter en een serieuze 2 meter breedte. Oversized 22-inch lichtmetalen velgen dikken het plaatje nog verder aan. De gelijkenissen met de BMW X6 zijn treffend.

Mercedes stak de Concept Coupe SUV in een Alu Beam zilver dat moet verwijzen naar de Silver Arrows uit de jaren ’30 en ’50. De koplampen zijn volledige LED Mutlibeams en onderhuids wordt de Concept Coupe SUV voortgestuwd door een 3.0-liter V6 twin-turbo. Deze krachtcentrale levert 333 pk en 480 Nm naar de vier wielen via een 4MATIC-systeem. Verder werd voor de ophanging gebruikgemaakt van een dubbele wishbone vooraan en een multi-link achteraan terwijl een luchtdemping zorgt voor de waarborging van het comfort. Een negentraps automaat doet het schakelwerk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...