Audi A3 is World Car of the Year

Audi A3 Header
De Audi A3 verslaat de BMW 4-Reeks en de Mazda 3.

Op de New York Auto Show wordt naar goede gewoonte de winnaar bekendgemaakt van de World Car of the Year verkiezing. De jury, bestaande uit 69 journalisten die uit 22 verschillende landen komen (waaronder één Belg), verkoos eerder al de drie finalisten: Audi A3, BMW 4-Reeks en Mazda 3. Om te kunnen verkozen worden dient het model tussen 1 januari 2013 en 31 mei 2014 in minstens twee continenten verkrijgbaar zijn geweest. Ook de Peugeot 308, de in Genève tot winnaar verkozen Car of the Year 2014, voldeed aan die vereisten maar wist de jury niet te overtuigen. Vorig jaar won de bekendste telg van de Volkswagen Group, de Volkswagen Golf.

Dit jaar is het de duurdere Audi A3 die de begeerde prijs in de wacht sleept. De redenen daarvoor zijn o.a. zijn vier verschillende varianten (3-deurs, Sportback, Berline & Cabrio), het uitgebreide motorenaanbod, de luxueuze uitrusting maar vooral de grote vooruitgang op vlak van comfort. Zo had de vorige generatie een opvallend hardere ophanging. Verder versloeg de Mercedes S-Klasse de Bentley Flying Spur en Range Rover Sport in de strijd voor de World Luxury Car prijs. De World Performance Car beker ging zelfs na alle heisa en tegen jullie mening in naar de Porsche 911 GT3 en de BMW i3 wist zowel te winnen in de categorie World Green Car als in de categorie World Car Design of the Year.

Lees hier onze rijtest met de Audi A3 1.4 TFSI
Lees hier onze rijtest met de Audi A3 Sportback 1.4 TFSI COD
Lees hier onze rijtest met de Audi A3 Berline 2.0 TDI

Audi S3 2013 test

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...