Officieel: Subaru Outback 2015

Subaru Outback 2015
Subaru stelt in New York een gefacelifte Outback voor: niet echt spannend, maar toch weer goed voor een extra jaartje.

Deze zomer gaat in de Verenigde Staten de verkoop van start van de nieuwe Subaru Outback. De facelift wordt in New York voorgesteld en volgt voornamelijk de richting die de Japanners met de nieuwe Legacy insloegen: de hexagonale grille en de typische koplampen worden overgenomen. Verder krijgt de nieuwe Outback een aluminium motorkap, een lichter hellende voorruit, plastic beschermstukken en een ruime bodemvrijheid van 221 mm. Eigenaardig ogende dakrails, een kofferspoiler en 17- of 18-inch velgen zorgen voor de afwerking.

Klanten die gaan voor de basisuitrusting krijgen meteen een airco en infotainment met 6,2-inch display, de Premium-uitvoering voegt een in tien richtingen elektrisch verstelbare zetel toe, een met leder omhuld stuurwiel en een dual-zone automatische airco. Ook worden de voorste zetels dan verwarmd en neemt het display in omvang toe. Uiteindelijk is er ook nog de Limited variant met daarbovenop nog eens lederen zetels, verwarmde achterstoelen en een Harman/Kardon audiosysteem.

Onder de motorkap is er aan de overkant van de oceaan keuze uit een 2.5-liter viercilinder met 175 pk en een 3.6-liter zescilinder met 256 pk en 334 Nm. Beiden worden gekoppeld aan een Lineartronic CVT-automaat en vanzelfsprekend een symmetrische vierwielaandrijving. Eens de Outback ook de oversteek maakt mogen we ook de gekende 2.0-liter boxer dieselmotor verwachten. Geniet in afwachting alvast van het avontuurlijke promo-filmpje hieronder.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...