Volkswagen “Midsize Coupe” aast op de CLA [Golf CC]

Volkswagen New Midsize Coupe (CLA concurrent - Golf CC)Volkswagen denkt na over de mogelijke komst van een “New Midsize Coupe” met vier deuren, waarmee ze hun pijlen openlijk richten op de populaire CLA van die andere Duitsers.

Met de lancering van enkele knappe schetsen en wat losse informatie lanceert Volkswagen de intentie om over enkele jaren met een knappe vierdeurscoupé naar buiten te komen. Momenteel spreken ze nog van een designstudie voor het Autosalon van Beijing, maar het gerucht doet al enkele jaren de ronde. Zeker nu het segment van de kleine Coupé’s met 4 deuren volledig opleeft! Daardoor kunnen de hoger geplaatste modellen ook wat opschuiven met betere marges tot gevolg, enkel en alleen maar winnaars in dit verhaal.

De bordeaux-rode New Midsize Coupe zou kleiner dan een Volkswagen Jetta zijn, maar toch breder dan een Passat. Als ze dan ook de krachtbron van de GTI gebruiken – de nietPerformance variant – met de 2.0-liter TSI, goed voor 220 pk en een sprintsnelheid van 6,5 seconden, lijkt de komst van een Golf CC GTI maar een kwestie van tijd.

Visueel krijgen we een mooie vierdeurs Volkswagen met grote velgen (20″), een aflopende daklijn, een korte overhanging en een dubbele uitlaat. Ook voor het interieur zien we een fijn lijnenspel en een strakke afwerking, al is de kans reëel dat we eerder een gekend interieur zullen tegenkomen in een productiemodel. Momenteel krijgt alles nog een conceptstempe,l maar het zou ons niet verwonderen dat ze in Inglostadt druk in de weer zijn om ons in 2015 te verrassen met een nieuwe Golf afgeleide naast de Sportsvan, Cabrio, GTI, GTD en Variant.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...